Het laatste formule 1 nieuws

Zware taak voor Max Verstappen! Kan hij Lewis Hamilton van evenaring record Schumacher houden?

Zware taak voor Max Verstappen! Kan hij Lewis Hamilton van evenaring record Schumacher houden?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekend kan Lewis Hamilton met Mercedes weer een mijlpaal halen. De Britse zesvoudig wereldkampioen kan een record van Michael Schumacher evenaren. De Duitser won in zijn loopbaan acht keer dezelfde Grand Prix, namelijk die van Frankrijk. De teller van Hamilton op de Hungaroring staat op 7. Hopelijk kan Max Verstappen de regerend wereldkampioen Formule 1 daar van afhouden. Ondertussen groeit de rivaliteit tussen Hamilton en Verstappen. Op de Red Bull Ring kwam de Nederlander nog snelheid tekort, maar die lijkt weg te vallen op het Hongaarse circuit. Dit is immers een bochtig circuit dat de Red Bull RB16 goed zou moeten liggen. Vorig jaar lag Verstappen op overwinningskoers, maar moest hij de race door versleten banden aan de Brit laten.

“Ik weet het niet. Dat is het simpele antwoord: Ik weet het niet. Maar ik hoop dat we beter voor de dag gaan komen”, zegt Verstappen tegen Reuters over zijn kansen om zijn rivaal van de overwinning te houden.

Hamilton zelf houdt zich op de vlakte als het om het evenaren van het record gaat. “Iedere keer als ik herinnerd wordt aan een record dat Michael heeft, is het nog steeds ‘mind blowing’”, reageert de Mercedes-coureur. “Ik heb er altijd van gehouden, Hongarije. Van Boedapest en Montreal zou je waarschijnlijk zeggen dat het mijn sterkste races zijn. Vooral in het begin van mijn carrière was dat zo. Dus heb ik er zin in om daar weer te racen .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zware taak voor Max Verstappen! Kan hij Lewis Hamilton van evenaring record Schumacher houden?