Het laatste formule 1 nieuws

Zwarte Zaterdag in Frankrijk: veel files

Zwarte Zaterdag in Frankrijk: veel files

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verkeersprognose weekend 31 juli – 1 aug.

Voor veel Parijzenaars begint de vakantie en zij reizen massaal naar het zuiden. Ook in Spanje, Italië en Zuid-Duitsland gaan vakantiegangers op weg. Vanwege de pandemie blijven veel mensen binnen Europa. ANWB Verkeersinformatie waarschuwt dan ook voor topdrukte dit weekend. Wie zaterdag 31 juli de grootste drukte wil vermijden kan het beste na 10.00 uur vanuit Nederland te vertrekken.

ANWB Vakantie Verkeersquiz 2021
Ken je de verkeersregels in je vakantieland? Verkeersprognoses per land

Prognose Frankrijk

In Frankrijk staan er zaterdag al vroeg inde ochtend files op de wegen vanuit Parijs en op de A6 / A7 , de Route du Soleil . Niet veel later loopt het verkeer ook vast bij de knelpunten op de A10 richting Bordeaux en op de A9 , de route naar Spanje . Er worden in de loop van de ochtend tussen Orange en Narbonne files met kans op urenlange vertraging verwacht.
Zie ook:
Verkeersinformatie Frankrijk Prognose Duitsland

In Duitsland begint dit weekend de vakantie in het zuiden in de deelstaten Beieren en Baden Württemberg. De Duitse zusterclub van de ANWB (de ADAC) verwacht heel veel verkeer richting Italië en Kroatië. Daarbij leveren de meer dan achthonderd wegwerkzaamheden extra hinder op. Vrijdagmiddag 30 juli ontstaan de eerste files, zaterdag overdag is er de grootste kans op oponthoud. Knelpunten zijn de A5 / A8 rond Karlsruhe, de A3 Passau – Suben (Oostenrijk) en de A8 Stuttgart – München – Salzburg. In het noorden is het aansluiten in de file op de A1 / A7 bij Bremen en Hamburg.
Zie ook:
Verkeersinformatie Duitsland Prognose Oostenrijk
In Oostenrijk zijn het de A10 / A11 Salzburg – Villach -S lovenië en de Fernpasroute ( B179 ) in Tirol waar vakantiegangers veel vertraging oplopen. Voor de Sloveense grens loopt de wachttijd bij de Karawankentunnel op tot meer dan anderhalf uur. Op de A4 Wenen – Budapest wordt het bijzonder druk door de bezoekers aan de Grote Prijs van de Formule 1 in Budapest. Diverse afritten van de A10 (Salzburg -Villach) zijn tijdens het weekend dicht voor doorgaand vakantieverkeer. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zwarte Zaterdag in Frankrijk: veel files