Het laatste formule 1 nieuws

Zweedse streamingdienst gaat Formule 1 in Nederland uitzenden

Zweedse streamingdienst gaat Formule 1 in Nederland uitzenden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nederlandse Formule 1-liefhebbers moeten vanaf volgend seizoen een extra streamingdienst nemen als ze de races live willen volgen. Het Scandinavische bedrijf NENT heeft de uitzendrechten gekocht.

Dit bedrijf, voluit Nordic Entertainment Group genaamd, neemt het stokje over van Ziggo. Dat bedrijf zendt de races dit seizoen nog uit en heeft het in totaal negen jaar lang gedaan. Ziggo-tijdperk voorbij

Aan dat tijdperk komt nu een eind, het bedrijf met hoofdkantoor in Stockholm heeft blijkbaar meer geld geboden om de rechten binnen te halen.

Ziggo, dat onderdeel is van hetzelfde bedrijf dat eigenaar is van de Formule 1, liet eerder weten dat de tarieven ‘zo sterk gegroeid’ zijn dat het bedrijf de rechten niet kan houden.

Hoeveel NENT Group neertelt voor de rechten, is niet bekendgemaakt . Naar verluidt zou het gaan om een bedrag van 30 miljoen euro. Zowel NENT Group als Formula 1 reageerden niet direct op vragen van RTL Z.

Het Zweedse bedrijf gaat de races uitzenden via streamingdienst Viaplay, die volgend jaar in Nederland gelanceerd zal worden. Om kijkers te lokken heeft het bedrijf niet alleen de Formule 1-rechten, maar ook die voor het uitzenden van het Duitse voetbal uit de Bundesliga. Groeistrategie

Met dit sportaanbod als lokkertje hoopt NENT Group eind 2025 10,5 miljoen abonnees te hebben, verdeeld over de 10 landen waar het dan actief wil. Nu is het bedrijf alleen nog maar actief in de Scandinavische landen, maar in de komende jaren wil uitbreiden naar Nederland, Polen, de Baltische staten en de VS.

Wat een abonnement op Viaplay in Nederland gaat kosten, maakt het bedrijf pas later bekend. Wel belooft NENT Group dat ieder jaar zes races op het open net uitgezonden zullen worden. Daar zit ook de race op Zandvoort bij .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Zweedse streamingdienst gaat Formule 1 in Nederland uitzenden